האם אלכוהול יכול לגרום לשלשולים?

האם אלכוהול יכול לגרום לשלשולים?אלכוהול מאפשר לכם "לתפוס ראש", להשתחרר וליהנות מבילויים חברתיים רבים. יש סוגים של אלכוהול אשר הצריכה שלהם במידה היא בריאה עבור הגוף, למשל ההשפעה החיובית של יין אדום על כלי הדם ועל הלב.

אלא שלאלכוהול יש הרבה מאד צדדים פחות חיוביים, שאנחנו לא תמיד חושבים עליהם לפני שאנחנו שוטים עוד כוס, שוט או צ'ייסר.

במאמר הנוכחי נציג עבורכם את הקשר שבהחלט קיים בין אלכוהול לבין שלשולים, תוך הגעה למסקנה חד משמעית: שתייה מוגברת של אלכוהול מגדילה את הסיכויים לסבול משלשול לאחר מכן (לפעמים עם הקאות). אנחנו נסביר לכם מדוע אלכוהול פועל בצורה הזו, מהן הכמויות הסבירות, מה עושים אם סובלים משלשולים וכן הלאה.

מה הקשר בין אלכוהול לשלשולים?

בכל רשימה של גורמים עיקריים לשלשולים – ויש הרבה מאד גורמים כאלה – תראו את האלכוהול תופס מקום של כבוד מפוקפק. זה הכל חוץ מקרי. ללא צל של ספק האלכוהול מגדיל את הסיכויים לשלשול ישיר כתוצאה ממנו, החל משלשול נקודתי בשעות שאחרי שתיית האלכוהול ועד לשלשול כרוני שמאפיין לאורך פרק זמן ארוך צרכנים "כבדים" של משקאות אלכוהוליים.

הסיבה לכך היא די פשוטה: הספיגה של האלכוהול בגוף מביאה לכך שתאי המעי מאבדים חלק מהיכולת שלהם לספוג מים. את המים שלא נספגו בגוף, שיכולים להיות בכמויות גבוהות, הוא משחרר דרך המעי הגס בצורה הלא רצויה של שלשול. בדרך כלל שלשולים כתוצאה משתיית אלכוהול יהיו נקודתיים וייגרמו כתוצאה מהשתייה המוגברת, כך שלאחר ביטול השפעת האלכוהול – בדרך כלל דרושות מספר שעות לצורך זה – השלשולים אמורים להיפסק.

לכל אדם יש מאפיינים משלו

אי אפשר לספק תשובה חד משמעית לגבי כמויות האלכוהול שרצוי שלא לעבור אם מעוניינים למנוע את הסיכון לשלשולים. ברור שזה תלוי בפרמטרים שונים הנוגעים לסוג האלכוהול, לדרגת החוזקה שלו וגם לדרגת האיכות, כאשר אלכוהול מזויף עלול להגדיל את הסבירות להקאות, לשלשולים ולבעיות אחרות.

בהמשך לכך יש לכל אדם את היכולת של הגוף שלו לספוג אלכוהול, כך שכמות שעושה שמות בגוף של אדם אחד עלולה לא להשפיע על חברו. נסיבות השתייה משמעותיות אף הן, עם הבדל בין שתיית אלכוהול על בטן ריקה לעומת בטן מלאה.

אז איך יודעים? סביר להניח שלאחר "קילומטראז'" מסוים בשתיית אלכוהול אתם כבר יודעים מהם פחות או יותר הגבולות שלכם, הן מבחינת השלשולים והן במובנים אחרים. אם קרה כבר מספר פעמים ששתיתם כמות מסוימת של אלכוהול וסיימתם את הערב בחדר השירותים, אתם צריכים ללמוד להפחית כמויות לקראת הפעם הבאה. ההמלצה הכללית שלנו היא ממש לא למתוח את הגבולות שלכם, עם כל הרצון שבוודאי קיים לכם להשתחרר באירועים חברתיים והיתרונות המסוימים של האלכוהול.

מניעה, טיפול ומה שביניהם

בהתאם להסבר שהבאנו מעלה, אפשר לראות שהמעטה בצריכת האלכוהול מומלצת כדי למנוע בנקודת ההתחלה שלשולים – לצד דגשים חשובים דוגמת הימנעות מבשר נא או ממוצרי חלב רבים, שתיית מי ברז לא איכותיים, היגיינה לא נאותה של האוכל ועוד. אלו הם שינויים די בסיסיים בהרגלי החיים שלנו, שיכולים לשפר את הבריאות תוך כדי הקטנת הסיכויים שנסבלות משלשולים או מצרות אחרות.

כאשר כן משלשלים, חשוב להקפיד על תזונה נאותה: יש אנשים שנמנעים לחלוטין מאוכל, וזה לא ממש נכון. מומלץ כן לספק לגוף את התמיכה שהוא דרוש בה, להקפיד על שתייה מרובה של מים או של מרק צח. את התפריט רצוי להגדיל עם הזמן, ועליו לכלול מאכלים שנחשבים לבריאים מהבחינה הזו: אורז, עוף, ביצים ועוד. בתקופת השלשולים מומלץ להימנע כמה שניתן משתייה של משקאות אלכוהוליים, ולא קשה להבין מדוע.

אתר זה הוקם במטרה להעניק לגולשים ידע ותוכן איכותי בכל הנוגע לשלשול.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן