מהן תופעות הלוואי של הפלה בכדורים?

הפלה בכדורים נחשבת לאחת משתי הדרכים המוצעות כיום להפסקת הריון מלאכותית, לצד הפלה בניתוח (גרידה). אין צל של ספקמהן תופעות הלוואי של הפלה בכדורים? שהיא נחשבת לפשוטה יותר לביצוע בהשוואה לניתוח כירורגי, אם כי חשוב לקחת בחשבון כמה דברים. ראשית, שלא כל אישה יכולה לבצע הפלה תרופתית, כשגם גיל ההריון משחק תפקיד: החל משלב מסוים, סביב השבוע התשיעי להריון, ניתן לפנות אך ורק לביצוע ניתוח.

הנקודה השנייה היא שגם להפלה תרופתית, למרות אחוזי ההצלחה הגבוהים שלה, יש את הסיכונים ותופעות הלוואי האפשריות שלה: חלקן בסיסיות, בעוד אחרות כבר דורשות התייחסות רפואית ובדיקה מעמיקה יותר. במאמר הבא נציג בפניכן את כל מה שחשוב שתדעו על הנושא, כך שתוכלו להתכונן ליום שאחרי ההפלה.

מה נחשבות לתופעות הלוואי הסטנדרטיות לאחר הפלה?

חשוב לציין שמרבית תופעות הלוואי שעלולות לתקוף את האישה לאחר הפלה נחשבות לסטנדרטיות באופן יחסי, ומרביתן יחלפו כעבור פרק זמן מסוים – החל ממספר שעות ועד לימים בודדים – אפילו בלי שיהיה צורך בטיפול רפואי.
את התופעות נהוג לחלק לשני חלקים, והרי הטיפול התרופתי מבוסס על צמד תרופות (מיפג'ין וציטוטק) הנלקחות בטווח של 48 שעות זו מזו – שימו לב שמרגע שמחליטים לבצע את התהליך ולוקחים את התרופה הראשונה, אין למעשה דרך חזרה והמשך ההריון ללא נטילת התרופה השנייה יגדיל משמעותית את הסיכויים למומים אצל העובר.

לאחר נטילת מיפג'ין, עלולות להופיע תופעות לוואי סטנדרטיות ביניהן בחילות, דימומים קלים, חולשה גופנית, לעיתים שילשולים וכאב המזכיר במידה מסוימת כאב מחזור. אם מופעים סימפטומים דוגמת הקאות או דימומים משמעותיים, כאבים עזים המקשים על התפקוד או חום גבוה, ואם ההרגשה הכללית של האישה רעה עד רעה מאוד, חשוב שהיא תפנה לרופא המטפל או למיון.

ומה קורה לאחר השלב השני של הטיפול? בהקשר הזה, מדובר בהתאוששות הנוטה להיות ממושכת ואף מורכבת יותר – זו הסיבה לכך שבהליך המקובל, האישה תישאר כמה שעות בבית החולים או במקום בו ביצעה את ההפלה, ולא תשוחרר מביתה (להבדיל מהשלב הראשון של הטיפול). הכאבים האפשריים לאחר נטילת ציטוטק עלולים לכלול כאבים ודימומים עזים יותר, שנמשכים לעיתים גם לאחר שהאישה משוחררת מבית החולים. תופעות לוואי פוטנציאליות אחרות הן התכווצויות וכאבי בטן, כאבים בגב התחתון ובמקרים נדירים יחסית עם הפרשות מאזור הנרתיק. במקרים אלו חשוב על אחת כמה וכמה שהאישה תעקוב אחר מצבה הגופני ותפנה לקבלת טיפול מיידי במידת הצורך.

אז איך מתאוששים מהפלה בכדורים?

ברוב המקרים, הפלה בכדורים תסתיים בחלק מתופעות הלוואי שתוארו מעלה, כך שהאישה תוכל לחזור לשגרה באופן מהיר יחסית. במהלך אותה תקופה אפשר לחשוב על טיפולים להקלת התסמינים, אולם יש לעשות זאת במלוא הזהירות ותשומת הלב. אחת הסיבות לכך היא שחלק מהתרופות הסטנדרטיות לשיכוך ולהקלה על כאבים, דוגמת משככי הכאבים נורופן או אדוויל, עלולים לגרום לעיכוב מסוים בתהליך ההפלה. כל צעד שמבצעים, רצוי לעשות לאחר מחשבה והתייעצות עם הרופא המלווה את התהליך.

בכל מקרה, מספר שבועות לאחר ההפלה (בהתאם להנחיות הרופא) יש לגשת לבדיקה אצל גינקולוג. מטרת הבדיקה היא לוודא שתוכן ההריון יצא לחלוטין מהרחם. לאחר השלמת התהליך ניתן גם לשקול את המשך ההתנהלות, למשל בכל הנוגע לשאלת קיום יחסי המין או המשך הנטילה של תרופות אחרות. יחסי מין מומלץ למשל לקיים עם אמצעי מניעה, רק לאחר שהדימום מופסק, ובמהלך תקופת הדימום חשוב להשתמש בפדים ייעודיים. כחודש עד חודש וחצי לאחר ההפלה, אמור המחזור החודשי לחזור ולתת את אותותיו.

לקריאה נוספת:
What can I expect after I take the abortion pill?
Abortion – What Happens? – NHS

 

אתר זה הוקם במטרה להעניק לגולשים ידע ותוכן איכותי בכל הנוגע לשלשול.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן